VALÓS IDEJŰ ESD ESEMÉNY VIZSGÁLAT
SCS CTM048-21 EM Eye ESD esemény mérővel

 

 

A valós idejű ESD esemény vizsgálat az egyetlen módszer, mellyel megállapítható, hogy a kiépített ESD védelmi program megelőző intézkedései megfelelők ahhoz, hogy meggátolják az ESD érzékeny termékre veszélyes elektrosztatikus kisülés létrejöttét. A vizsgálat során információt kapunk arról, hogy a gyártási folyamatok során ténylegesen történik-e elektrosztatikus kisülés.

 

Az ESD érzékeny alkatrészre vagy termékre veszélyes elektrosztatikus kisülés leggyakrabban a beültetési, tesztelési, forrasztási, összeszerelési folyamatoknál jön létre.

 

A valós idejű ESD esemény vizsgálat eredményei alapján meglehet állapítani a létrejött elektrosztatikus kisülések értékét (V) és létrejöttének idejét a gyártási folyamat során.

A vizsgálati eredményekből megállapíthatók a gyártott termék számára kritikus nagyságú ESD események, melyek létrejöttének megakadályozására javító intézkedéseket szükséges bevezetni. Általánosan elmondható, hogy a levegő páratartalmának a növelésével, az elektromos gyártó- és tesztberendezések ESDS-sel érintkező felületeinek stabil földelésével, az elektorsztatikusan töltődő anyagok töltés semlegesítésével az ESD események megszűnnek. Ezeknek a javító vagy megelőző intézkedéseknek a hatékonyságát egyértelműen az SCS CTM048-21 EM Eye ESD esemény mérővel lehet bizonyítani.

 

A SCS CTM048-21 EM Eye ESD esemény mérő alkalmazási javaslatai:

  • az ESD védelmi program éves felülvizsgálatára
  • megrendelőtől kapott ESD reklamáció felülvizsgálatára
  • elektronikai eszköz gyártógépek és tesztberendezések minősítési vizsgálatára a IEC 61340-2-1 és ANSI/ESD SP10.1 szabványok alapján
  • alacsony érzékenységi szinttel rendelkező alkatrészek kezelési folyamatának felülvizsgálatára
  • termék kiesések okának megkeresésére, problémaelemzésre, kivizsgálásra
  • kiegészítő mérések ként a kritikus gyártási folyamatok felülvizsgálatára, stb.

 

ELÉRHETŐSÉGEK
Tel: 06-34/744-642, 06-30/216-4583, 06-30/335-6586